ГоловнаСуспільствоЖиття

У Києві за посилених заходів безпеки пройшов ЛГБТ-фестиваль

Учасники фестивалю рівності дві години мокли під дощем, поки правоохоронці шукали вибухівку

У суботу в Києві за посилених заходів безпеки пройшов ЛГБТ-фестиваль, повідомляє кореспондент LB.ua.

Захід планувався на підтримку "львівської громади і всіх, хто прагне дотримання прав людини в Україні".

Як повідомляли організатори фестивалю, до програми увійшли заходи, "проведення яких у Львові 19 березня було зірване екстремістськими праворадикальними угрупованнями".

Співробітники МВС перекрили всі підходи до місця проведення ЛГБТ-фестивалю, перевіряли всіх учасників і журналістів. Проте охочим підтримати львівську ЛГБТ-спільноту довелося понад дві години простояти під дощем, поки правоохоронці шукали вибухівку в приміщенні, де мав пройти захід.

Кілька разів між учасниками заходу та його противниками виникали невеликі сутички, але обійшлося без кровопролиття.

Нагадаємо, на акцію ЛГБТ-спільноти 6 червня 2015 року на Оболонській набережній в Києві напали кілька десятків молодих людей. Вони кинули в натовп петарди, начинені елементами ураження і димові шашки. Серйозне осколкове поранення в шию отримав міліціонер. Усього ж постраждали дев'ять співробітників міліції. Після маршу радикали ловили його учасників на прилеглих вулицях. Втім, серйозно постраждалих серед гей-активістів не було.

У результаті сутичок затримали 35 осіб. Майже всіх одразу ж відпустили. Для шістьох із семи було обрано запобіжний захід, не пов'язаний з утриманням під вартою.

8 квітня Оболонський райсуд Києва засудив до двох років позбавлення волі умовно чотирьох обвинувачених у нападі на учасників Маршу рівності за права ЛГБТ, який пройшов у червні минулого року в Києві.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram