ГоловнаСуспільствоПодії

В Івано-Франківську 2 поліцейських затримали за підозрою в пособництві контрабанді наркотиків

Під час обшуків у затриманих були виявлені наркотичні засоби і гроші.

В Івано-Франківську 2 поліцейських затримали за підозрою в пособництві контрабанді наркотиків
Архив
Фото: go-krit.com

Правоохоронці затримали двох співробітників поліції за підозрою в пособництві контрабанді наркотиків в Івано-Франківську 13 травня.

Про це йдеться в повідомленні департаменту внутрішньої безпеки Національної поліції.

За даними відомства, в квітні 2016 співробітники управління Служби безпеки України в Івано-Франківській області задокументували організацію місцевими жителями каналу постачання з-за кордону і подальший збут на території України таблеток з вмістом наркотичної речовини.

Під час досудового слідства і проведення спільних заходів оперативники управління внутрішньої безпеки Головного управління Нацполіції в Івано-Франківській області встановили причетність до цього наркобізнесу співробітників поліції.

"Вони займалися "кришуванням" контрабанди наркотиків на територію України. 13 травня оперативники управління внутрішньої безпеки ГУ Нацполіції в області спільно з співробітниками УСБУ та прокуратури затримали керівника відділу протидії наркозлочинності та його заступника", - сказано в ньому.

Під час обшуків у службових кабінетах та за місцем проживання затриманих виявлені наркотичні засоби і значні суми коштів в іноземній валюті.

За цим фактом розпочато провадження у ч. 2 ст. 307 (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) та ч. 3 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу.

Вирішується питання про затримання вказаних посадових осіб.

Нагадаємо, в квітні повідомлялося, що Наркоконтрользбирається дозволити марихуану з лікувальною метою.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram