ГоловнаСуспільствоПодії

У Києві зловили банду з викраденнями і вбивствами на рахунку

Жертв викрадали, примушували до переоформлення квартир і вбивали.

У Києві спіймали п'ятьох членів банди, яка викрадала і вбивала жителів столиці заради їхніх квартир.

Як повідомляють на сайті Генпрокуратури, до складу банди входили жінка і чотири її спільники, раніше неодноразово засудженні за тяжкі й особливо тяжкі корисливі злочини.

У період із 2015 року вони відшукували киян серед тих, хто зловживав алкогольними напоями або вживав наркотичні засоби і не мали близьких родичів, які могли би претендувати на спадщину. Знайти таких людей їм дозволяли зв'язки в поліції.

Потім злочинці незаконно викрадали людей і тривалий час утримували, при цьому шляхом шантажу, погроз, побоїв, позбавлення їжі та води примушували до передачі їм документів на майно, з подальшим його переоформленням у нотаріуса, який також співпрацював із бандою.

Заволодівши майном потерпілого, організована злочинна група вивозила жертву за межі Києва і вбивала її.

Злочинців затримали безпосередньо під час контрольованої операції з викрадення людини. В результаті операції звільнено з незаконного утримання трьох людей, яких планували вбити.

Операцію проводили ГПУ і департамент внутрішньої безпеки Національної поліції.

Справу розслідують за ст. 257 (бандитизм), ст. 146 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини), ч. 2 ст. 115 (умисне вбивство з корисливих мотивів). Зловмисникам загрожує покарання аж до довічного позбавлення волі з конфіскацією майна.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram