ГоловнаСуспільствоВійна

Соціологи дізналися рівень довіри жителів ОРЛО до ватажків "ЛНР"

Найрейтинговішим виявився керівник "МГБ".

Соціологи дізналися рівень довіри жителів ОРЛО до ватажків "ЛНР"
Фото: EPA/UPG

Близько 36,9% жителів окремих районів Луганської області (ОРЛО) зізналися в слабкій довірі до Ігоря Плотницького, ватажка угруповання "ЛНР", яка контролює цю територію.

Про це свідчить дослідження соціологічної групи SocioLab, проведене методом анкетування в соціальних мережах.

У відповідь на прохання оцінити свій рівень довіри до Плотницького 15,2% учасників анкетування назвали його "дуже низьким", 21,7% - "низьким", 26,4% - "середнім", 13,6% - "високим", 2,2% - "дуже високим". Решта заявили, що не знають Плотницького або не змогли відповісти.

Найвищим рівнем довіри, як виявилося, користується керівник "МГБ ЛНР" Леонід Пасічник - 26,1% учасників опитування охарактеризували його, як "високий" або "дуже високий". Але при цьому кожен п'ятий респондент заявив, що не знає такої людини.

Решта ватажків "ЛНР" ще менш відомі в ОРЛО. Наприклад, голову "МВС ЛНР" Ігоря Корнета не знає 28,3% учасників анкетування, голову "Радміну ЛНР" Сергія Козлова - 31,4%, голови "парламенту ЛНР" Володимира Дегтяренка - 50%.

Учасникам опитування запропонували також оцінити рівень довіри до деяких українських політиків. Як виявилося, Олександр Єфремов і Юрій Бойко не користуються довірою у респондентів. Їх сприймають в активному комунікаційному середовищі вкрай негативно: Єфремову не довіряють понад 56%, Бойку - понад 54%. Найнижчий антирейтинг виявився в комуніста Спиридона Кілінкарова: йому не довіряють близько 35% учасників опитування, але при цьому більш ніж 13% респондентів оцінили свій рівень довіри до нього як "високий" або "дуже високий". Для порівняння: у Бойка цей показник - 6,5%, у Єфремова - 4,3%.

SocioLab зазначає, що це експериментальне опитування. Анкетування проходило 26-29 квітня 2016 року. У дослідженні взяли участь 490 найактивніших користувачів соціальних мереж, які проживають на території, яка перебуває під контролем "ЛНР".

Середня щоденна активність користувачів соціальних мереж на цій території становить 3% від загальної кількості користувачів. Це близько 15 000 осіб, які щодня активно діляться і обговорюють новини в соціальних мережах. Відбір проводили за спеціальною методикою в 50 групах найпопулярніших соціальних мереж (ВК, "Однокласники" і Facebook). В анкетуванні взяли участь 490 респондентів. Систематична похибка становить 5%.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram