ГоловнаСуспільствоЖиття

"Азовець" Краснов припинив голодування

Краснов заявив, що прийняв таке рішення через загрозу застосування "каральної психіатрії"

"Азовець" Краснов припинив голодування
Фото: Макс Требухов

Голова цивільного корпусу "Азов-Крим" Станіслав Краснов, підозрюваний у державній зраді і підготовці терактів, припинив голодування.

Про це повідомляє спільнота "Комітет визволення Краснова" у

Фейсбуці.

"Сьогодні, 10 травня, я припиняю голодування, на 28-й день, після того як я його оголосив. Роблю це з огляду на заклик, який отримав від Героя України Степана Ільковича Хмари і народних депутатів Ігоря Мосійчука й Андрія Лозового", - йдеться в заяві Краснова.

Краснов заявив, що таке рішення він також прийняв через загрозу застосування до нього запобіжної "каральної психіатрії".

"

Морально почуваюся добре, з Божою поміччю і вашою підтримкою голодувати було не так важко, як я розраховував. З п'ятниці я в Лук'янівському СІЗО, сиджу один у камері для смертників... По сусідству на поверсі майже всі - бійці добровольчих батальйонів. Спасибі всім за підтримку і передаю величезні вітання", - йдеться в заяві Краснова.

Фото: Комітет визволення Краснова
Нагадаємо, в ніч на 28 лютого 2016 року співробітники СБУ затримали в Київській області Краснова і його дівчину, активістку Оксану Шелест. Згодом голову "Азов-Крим" помістили під арешт на 72 години в СІЗО СБУ. Йому було пред'явлено звинувачення в незаконному зберіганні зброї. Також у спецслужбі заявили, що Краснов співпрацює з Росією з 2014 року і передав своєму "куратору" списки полку "Азов". Крім того, в СБУ заявили про знайдену в Київській області схованку зі зброєю, ймовірно, закладену Красновим.

Захист активіста заявив, що співробітники спецслужби побили Краснова. Під час одного із засідань суду його госпіталізували за рішенням лікарів, які констатували в нього гіпертонічний криз, струс мозку і закриту черепно-мозкову травму.

У ніч проти 2 березня Краснова звільнили із СІЗО, оскільки минув 72-годинний термін, протягом якого мали обрати запобіжний захід. Цього самого дня СБУ висунула йому підозру за новими статтями - ст. 258 (тероризм) і ст. 111 (держзрада).

22 березня Краснова заарештували за рішенням Шевченківського районного суду Києва. 26 квітня йому продовжили термін утримання під вартою до 24 червня. Після цього Краснов оголосив голодування. 6 травня його адвокат повідомив про критичний стан свого підзахисного.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram