ГоловнаКультура

Стоцьку виключили з журі "Євробачення"

Росія до 14 травня може призначити на вільне місце нового члена журі.

Стоцьку виключили з журі "Євробачення"
Анастасия Стоцкая
Фото: uznayvse.ru

Європейська мовна спілка після переговорів з російською мовною компанією RTR виключила одного члена російського журі конкурсу "Євробачення", повідомляє ВВС-Україна.

У повідомленні на сайті спілки не сказано, кого саме виключили з журі, проте там вказано, що йдеться про людину, яка за допомогою мобільного додатку Periscope транслювала репетицію першого півфіналу конкурсу. Відомо, що таку трансляцію вела співачка Анастасія Стоцька.

У повідомленні наголошено, що переговори з російською стороною були конструктивними, і саме російський мовник виступив з ініціативою виключити члена журі, котрий провинився.

Росія отримає можливість до 14 травня призначити на вільне місце нового члена журі.

Також російська компанія попросила вибачення у представників Вірменії та Нідерландів, виступи яких Анастасія Стоцька транслювала, супроводжуючи власними коментарями.

Нагадаємо, що Україну на Євробаченні представить кримська татарка Джамала (Сусана Джамаладінова). Її пісня, яку вона виконуватиме англійською мовою з приспівом кримськотатарською, розповідає про депортацію кримських татар за часів Сталіна.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram