ГоловнаСуспільствоВійна

В ОБСЄ назвали "паради" в ДНР і ЛНР порушенням Мінських угод

Наявність важкого озброєння в Луганську і Донецьку становить загрозу людям

В ОБСЄ назвали "паради" в ДНР і ЛНР порушенням Мінських угод

Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ в Україні підтвердила, що наявність важкого озброєння в окупованих Луганську і Донецьку напередодні "парадів" з нагоди 9 травня є порушенням Мінських домовленостей.

Про це повідомляють на сторінці у фейсбуці.

"На СММ покладено завдання спостерігати за дотриманням режиму припинення вогню й інших пунктів Мінських угод, включаючи відведення озброєнь і наявність важкого озброєння в Луганську і Донецьку напередодні парадів з нагоди 9 травня, що є порушенням Мінських угод і становить загрозу людям. Спостереження будуть доступними в щоденному звіті завтра", - йдеться в повідомленні.

При цьому в місії ніяк не коментують інших аспектів сепаратистських "парадів", крім наявності на них важкого озброєння.

"СММ не відвідувала військових парадів, проте здійснювала моніторинг загальної ситуації з безпекою на місцях. ОБСЄ поважає право людей відзначати події культурного, релігійного чи історичного значення", - зазначають на сторінці місії в соцмережі.

Нагадаємо, ОБСЄ закликала бойовиків "ЛНР" і "ДНР" відвести важке озброєння перед 9 травня, відзначаючи, що залучення важкого озброєння під час заходів 9 травня в Донецьку і Луганську стане порушенням Мінських угод.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram