ГоловнаСуспільствоЖиття

У поліції повідомили про 100 затриманих під час святкування Дня перемоги

Під час виконання службових обов'язків постраждали 7 поліцейських

У поліції повідомили про 100 затриманих під час святкування Дня перемоги
Хатия Деканоидзе

Протягом святкування Дня пам'яті і примирення і Дня перемоги над нацизмом 8-9 травня в Україні поліцейські доправили у відділення по всій країні близько 100 громадян. При цьому під час виконання службових обов'язків постраждали 7 поліцейських.

Про це голова Національної поліції Хатія Деканоїдзе заявила 9 травня під час брифінгу на Майдані Незалежності в центрі Києва, йдеться в повідомленні прес-служби Нацполіції.

За словами Деканоїдзе, масові заходи, яких по країні пройшло близько 2,5 тис., загалом завершилися без грубих порушень порядку. В урочистостях узяло участь близько мільйона громадян. Правопорядок забезпечували 17 тис. поліцейських і майже 2 тис. бійців Національної гвардії.

Голова Нацполіції також зазначила, що не обійшлося без дрібних сутичок між демонстрантами і провокацій в таких великих містах, як Київ, Харків і Дніпропетровськ.

"Усі провокації, які починалися між демонстрантами, поліція зупиняла дуже швидко", - підкреслила Деканоїдзе.

Голова Нацполіції наголосила, що поліція провела профілактичну роботу. Правоохоронці уважно оглядали речі учасників масових заходів, якщо вони викликали підозру, а також проводили роз'яснювальну роботу про протиправність використання забороненої комуністичної символіки.

Нагадаємо, ввечері 9 травня в центрі Харкова під час сутички було поранено патрульного поліцейського. За словами голови Нацполіції, зі святкуванням Дня перемоги це не пов'язано.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram