ГоловнаСуспільствоЖиття

В Євпаторії затримали 25 кримських татар, - журналіст

Затримання пояснили операцією затримання підозрюваних у вбивстві сім'ї в Краснодарі

В Євпаторії затримали 25 кримських татар, - журналіст
Архив
Фото: telekritika.ua

В Євпаторії затримали 25 кримських татар. Про це написав журналіст Осман Пашаєв у Facebook.

"В Євпаторії близько 1-ї години дня затримали 25 осіб. Усіх відвезли на допит у міське відділення поліції і взяли відбитки пальців. Затримували на центральному ринку і в районі ресторану "Східнячка". Всі затримані - кримські татари", - написав Пашаєв.

Пізніше він повідомив, що затримання кримських татар пояснили заходами затримання злочинців, які вбили сім'ю в Краснодарі.

"Затриманим сказали, що йде відпрацювання. На запитання: "Росіяни підозрюваними бути не можуть?" один зі співробітників відповів, що можуть. На запитання: "Чому завезли в поліцію понад 20 осіб і всі вони кримські татари?"  - відповіли: ми дрібні люди, був наказ згори", - додав він.

Нагадаємо, після анексії Криму Росією на півострові посилилися переслідування кримських татар.

26 квітня підконтрольний Росії "верховний суд Криму" заборонив діяльність Меджлісу на території включеного півострова. В ЄС назвали таке рішення "серйозною атакою на права кримських татар загалом".

Уповноважений президента у справах кримськотатарського народу, народний депутат Мустафа Джемілєв оприлюднив список із 14-ти осіб, кримських татар, яких незаконно утримують російські силовики в окупованому Криму.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram