ГоловнаСуспільствоЖиття

На місці загибелі солдата на Яворівському полігоні знайдено снаряди 1978 року виготовлення

На час слідства стрільби з АГС-17 на Яворівському полігоні призупинили

На місці загибелі солдата на Яворівському полігоні знайдено снаряди 1978 року виготовлення
Учения на Яворовском полигоне (архивное фото)
Фото: EPA/UPG

На місці загибелі солдата 5 травня на Яворівському полігоні у Львівській області знайдено снаряди 1978 року і 1998 року виготовлення з відповідним маркуванням на них.

Про це ТСН повідомив заступник військового прокурора Західного регіону Віктор Терещенко.

"Ми під час огляду місця події вилучили гранатометні снаряди 1978 року і 1998 року виготовлення з відповідним маркуванням на них. Будуть витребувані відповідні керівні документи щодо терміну зберігання і використання цих гранатометних снарядів, і тільки після цього можемо говорити про термін їх використання і зберігання", - сказав він.

Відзначається, що військова прокуратура розглядає дві офіційні версії щодо розриву гранати на Яворівському полігоні: застаріла зброя або неправильне поводження з нею.

На час слідства стрільби з АГС-17 на Яворівському полігоні призупинили.

Як повідомлялося, один боєць загинув і ще двоє отримали поранення напередодні під час бойового злагодження і планових стрільб з автоматичного танкового гранатомета АГС-17 "Полум'я" на Яворівському полігоні. Стрілок, 27-річний мобілізований солдат, помер на операційному столі. У нього були важкі осколкові поранення в голову. Ще двоє військовослужбовців-контрактників отримали осколкові поранення в груди і ногу. Їх стан задовільний.

Відомо, що всі троє вже були в зоні АТО і зі зброєю поводитися вміли.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram