ГоловнаСуспільствоВійна

У Донецькій області поліція розшукує 864 зниклих під час війни

З початку проведення АТО в області зареєстровано 1645 осіб,  що зникли безвісти

У Донецькій області поліція розшукує 864 зниклих під час війни
Фото: ГУНП в Донецкой области

У Донецькій області тривають пошуки 864 зниклих безвісти зі середини 2014 року.

Про це начальник ГУНП у Донецькій області В'ячеслав Аброськін розповів голові офісу Міжнародного Комітету Червоного Хреста (МКЧХ) у м. Маріуполі Рафаелю Тено. Зустріч з представником МКЧХ відбулася в обласному головному управлінні поліції і була ініційована місією саме з питання пошуку людей, інформує відділ комунікації ГУНП у Донецькій області.

"На сьогодні статистика з безвісти зниклих невтішна. З початку проведення АТО поліція Донецької області зареєструвала 1645 людей, що зникли безвісти. Під час проведення розшукових заходів місцезнаходження 781 особи було встановлено, з них 91 особа - пізнана в трупі", - йдеться в повідомленні.

Рафаель Тено передав В'ячеславу Аброськіну списки зниклих у період проведення АТО жителів Донецької області, які могли стати жертвами конфлікту. Відзначається, що МКЧХ надає допомогу в їх пошуку за зверненнями рідних. Представники місії налагоджують взаємодію з відповідними структурами і службами для можливості допомогти сім'ям зниклих. Своєю чергою В'ячеслав Аброськін запевнив, що поліція веде активну роботу з пошуку громадян. У структурі ГУНП у Донецькій області є окремий відділ, ведеться відповідна база зниклих. Крім того, поліцейські розробили інформаційні пам'ятки, де вказані контакти, за якими можна звернутися і отримати допомогу.

Нагадаємо, в кінці квітня Мін'юст анонсував створення Єдиного довідкового бюро безвісти зниклих. Зараз пошуком зниклих безвісти українців займається виключно Національна поліція. Однак, за словами Пєтухова, багато громадян з різних причин відмовляються надавати їй інформацію.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram