ГоловнаСуспільствоВійна

У Луганській області виявили схованку зі зброєю замерзлого насмерть бойовика

Терорист замерз в окопі, покинутий своїми спільниками

Співробітники Служби безпеки виявили в Рубіжному Луганської області схованку з вибухівкою і боєприпасами, обладнану бойовиком терористичного угруповання "Привид".

Про це повідомляє офіційний сайт СБУ.

Фото: Прес-служба СБУ

"Місцевий житель, раніше судимий за розбій і хуліганство, а також причетний до незаконного обігу зброї, приєднався до терористів у липні 2014 року. Про всяк випадок у себе вдома він залишив схрон із боєприпасами. Під час бойових дій на території Перевальського району він замерз в окопі, покинутий своїми спільниками", - йдеться в повідомленні.

Схованку терорист обладнав на своїй присадибній ділянці.

"Вилучили сім елементів 4С20 з комплекту навісного динамічного захисту танків (містять пластичну вибухову речовину ПВВ-5А, основною складовою якої є гексоген), чотири гранати Ф-1 і РГД-5 із запалами, патрони калібру 7,62 мм", - повідомили в СБУ.

За даними спецслужби, загалом у 2015-2016 роках в області було вилучено з незаконного обігу 213 одиниць зброї, 143 тис. одиниць боєприпасів і майже 700 кг вибухівки.

Фото: Прес-служба СБУ

Нагадаємо, ватажка терористів "Привида" Олексія Мозгового вбили в травні 2015 року. Його автомобіль розстріляли з кулемета.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram