ГоловнаСуспільствоЖиття

Львівські залізничники хотіли знести історичну станцію на Закарпатті

Станцію "Приборжавське" списали ще 2014 року

Львівські залізничники хотіли знести історичну станцію на Закарпатті
Фото: ua-travels.livejournal.com/lena_and_alex

"Львівська залізниця" дійсно планувала розібрати будівлю станції "Приборжавське",зведену 1905 році, хоча раніше заперечувала це.

Про це йдеться у відповіді прес-служби "Львівської залізниці" на запит депутата Андрія Іллєнка, повідомляє кореспондент LB.ua.

Так у відповіді сказано, що залізниця дійсно просила поліцію допомогти з охороною громадського порядку під час розбору станції і планувала її демонтувати, від чого раніше "Львівська залізниця" відхрещувалася.

Також у відповіді зазначено, що залізничники зверталися до місцевої влади з проханням прийняти на баланс ці будівлі, але відповіді не отримали.

Нагадаємо, про наміри залізничників знести історичну станцію LB.ua повідомили активісти, які також заявили, що численні звернення в "Укрзалізницю" з проханням передати будівлю на баланс громади села, щоб зберегти її як пам'ятку, результатів не дали.

У прес-службі "Львівської залізниці" заявили, що "не планують і не планували" розбирати станцію, оскільки є листи від РДА та ОДА з проханням передати станцію на баланс громади. Разом із тим станція є списаною з 2014 року, за правилами безпеки її повинні розібрати.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram