ГоловнаСуспільствоЖиття

Київрада програла суд у справі скандальної ділянки на "Осокорках"

Забудовник отримав усі необхідні для початку будівництва узгодження

Київрада програла суд у справі скандальної ділянки на "Осокорках"
Фото: Макс Требухов

Забудовник "Скай-Буд ЛТД", який має намір побудувати торговий центр біля метро "Осокорки", виграв у Київської міської ради судовий процес про позбавлення землі.

Про це йдеться у відповідному рішенні Господарського суду Києва, повідомляє 44.ua.

У матеріалах справи зазначено, що процес триває з березня 2016 року. Забудовник отримав усі необхідні для початку будівництва узгодження, однак не встиг почати зведення торгового центру вчасно.

"З огляду на викладене, оцінюючи наявні в матеріалах справи докази й обставини, суд прийшов до висновку, що позивач довів суду, що порушення термінів забудови земельної ділянки... сталося не з його вини. Адже отримання дозвільної документації на забудову земельної ділянки та її узгодження не залежить від волі позивача. Також судом під час розгляду справи не встановлено факту порушення позивачем прав відповідача (Київрада, - ред.) як орендодавця за договором оренди", - йдеться в рішенні суду.

Тож рішення Київради про розірвання договору оренди землі визнано незаконною. Київрада має право подати апеляцію.

Нагадаємо, сутички на будмайданчику на Осокорках тривають із листопада 2014 року. Забудовник заявив, що погодив із місцевими жителями всі спірні питання, але активісти спростовують цю інформацію, стверджуючи, що з ними нічого не обговорювали.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram