ГоловнаСуспільствоВійна

В ЮНІСЕФ розповіли подробиці візиту Орландо Блума на Донбас

Актор зіграв із дітьми в настільні ігри і спустився в шкільне бомбосховище

В ЮНІСЕФ розповіли подробиці візиту Орландо Блума на Донбас
Фото: Скриншот видео

Дитячий фонд Організації Об'єднаних Націй (ЮНІСЕФ) оприлюднив подробиці візиту британського актора Орландо Блума на Донбас.

Про це повідомляє прес-служба організації у Фейсбуці.

Як повідомляли, актор, який є послом доброї волі організації, відвідав школу за три кілометри від передової лінії конфлікту. Так актор підкреслив важливість освіти для дітей у зоні бойових дій.

"Я зустрів дітей, які ховалися в підвалі своєї школи протягом майже двох тижнів, у холоді, без освітлення і тепла, тоді як артобстріли руйнували їхні класи. Тепер, переживши найбільш жахливий життєвий досвід, що міг із ними статися, все, чого вони хочуть - повернутися до безпеки і шкільних буднів і планувати власне майбутнє", - сказав Блум.

На відео, оприлюдненому ЮНІСЕФ, Блум приміряв бронежилет, спустився в шкільне бомбосховище, зіграв із дітьми в настільні ігри та лего.

"Наша увага до кризи не повинна змаліти тільки тому, що цього більше не показують в новинах. Ми повинні бути поінформовані, щоб мати можливість допомогти", - наголосити він.

У ЮНІСЕФ зазначили, що близько 580 тис. дітей на Донбасі потребують термінової допомоги і понад 230 тис. були змушені покинути свої будинки. За даними організації, приблизно кожна п'ята школа і дитячий садок у регіоні пошкоджені або зруйновані і близько 300 тис. дітей терміново потребують допомоги, щоб продовжити свою освіту.

Нагадаємо, актор Орландо Блум приїжджав в Україну 27 квітня з місією фонду ЮНІСЕФ і відвідав Слов'янськ, Краматорськ і Святогорськ Донецької області.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram