ГоловнаСуспільствоЖиття

Адвокат висловив надію, що процес передачі Савченко буде здійснюватися в прискореному режимі

Усе залежить від дій влади Росії і України

Адвокат висловив надію, що процес передачі Савченко буде здійснюватися в прискореному режимі
Фото: EPA/UPG

Процедури щодо передачі української льотчиці Надії Савченко здійснюватимуть у прискореному режимі, і це не займе півроку.

Про це повідомив її адвокат Микола Полозов в ефірі Еспресо.TV.

"Російська влада ухвалила принципове рішення щодо Савченко - вони її видають, і зараз триває процедура згідно з Конвенцією про видачу з 1983 року. У цій конвенції є одна проблема - в ній не зазначено терміни виконання необхідних юридичних дій. Зі свого боку Надія виконала всі умови, підписала всі відповідні документи, і тепер усе залежить як від дій російської влади, так і влади України", - сказав він.

Він наголосив, що, згідно з Конвенцією, країна, яка приймає Савченко, повинна визнати вирок, який було винесено іншою країною.

"У неї є дипломатичний імунітет, і Україна його визнає, і згідно з цим в Україні вона не може бути затримана. Я сподіваюся, що все-таки ці процедури будуть здійснюватися в прискореному режимі і це не займе півроку і більше, тому що сама Надія стільки чекати не може", - зазначив Полозов.

Нагадаємо, 29 квітня засуджена в Росії до 22 років ув'язнення українська льотчиця Надія Савченко заповнила всі документи на екстрадицію і відмовилася визнавати свою провину.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram