ГоловнаСуспільствоВійна

Пайєтт: найважчі часи конфлікту на Донбасі вже минули

США мають намір домогтися повного виконання Мінських домовленостей

Пайєтт: найважчі часи конфлікту на Донбасі вже минули
Фото: www.dyvys.in

Посол США в Україні Джеффрі Пайєтт упевнений, що найважчі часи конфлікту на Донбасі минули.

Про це він заявив під час зустрічі зі студентами Маріупольського державного університету, інформує "Hromadske радио".

"Ми добре розуміємо, через які величезні випробування довелося пройти Україні протягом цих двох років російської агресії. З іншого боку, нам все-таки здається, що ви вже пройшли найважчі часи цього конфлікту. І тепер приступили до побудови тієї справжньої європейської демократії, яка є метою України вже протягом останніх 25-ти років", - сказав Пайєтт.

Говорячи про інтеграцію окупованого Донбасу до складу України, посол зазначив, що проведення місцевих виборів є важливою складовою цього процесу, але тільки після того, як сторонами конфлікту будуть виконані всі пункти Мінських угод, а також, коли Україна відновить повний контроль на східному кордоні.

"США мають на меті довести до повної імплементації Мінські домовленості. Це означає: повне припинення вогню, виведення всіх російських військ і озброєння, повернення Україні контролю над кордоном, звільнення всіх заручників, включаючи Надію Савченко. А також проведення виборів за стандартами ОБСЄ. Таких виборів, які пройшли тут, у Маріуполі", - зазначив Пайєтт.

Нагадаємо, під час зустрічі Тристоронньої контактної групи в Мінську сторони не змогли домовитися про черговий обмін полоненими. Водночас, було вирішено оголосити чергове перемир'я - на час Великодня і травневих свят.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram