ГоловнаСуспільствоЖиття

Військова прокуратура порушила кримінальну справу проти командування колишньої 51 ОМБР

Протягом 2014-2016 рр. порушено 700 справ щодо бійців колишньої 51 бригади

Військова прокуратура порушила кримінальну справу проти командування колишньої 51 ОМБР
Фото: facebook.com/theministryofdefence.ua

Військова прокуратура Луцького гарнізону порушила кримінальне провадження щодо командування колишньої 51 окремої механізованої бригади.

Про це повідомив сьогодні, 28 квітня, на брифінгу військовий прокурор Луцького гарнізону Західного регіону України Євген Давидов, інформує УНІАН.

Кримінальне провадження щодо командування колишньої 51 ОМБР розпочато 25 квітня за ч.1 ст. 425 КК України (Недбале ставлення військової службової особи до служби, якщо це заподіяло істотну шкоду. Карається штрафом до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або службовим обмеженням на строк до двох років, або позбавленням волі на строк до трьох років).

Військовий прокурор зазначив, що були випадки, коли в списки, представлені командуванням, серед тих, хто нібито самовільно залишив військову частину, потрапляли і демобілізовані.

"У грудні військова прокуратура встановила факти, коли були помилково занесені в списки ті, хто самовільно залишив частину, ті, хто був переведений в іншу військову частину і там проходив службу, про це у них є позначка у військовому квитку. Також в цих списках були особи, які лікувалися в госпіталях або цивільних лікарнях, і ці факти підтверджувалися. На запит військової прокуратури до командування військової частини колишньої 51 ОМБР прийшла відповідь про те, що багато осіб були помилково внесені", - додав Давидов.

Як зазначається, військова прокуратура протягом 2014-2016 років порушила 700 справ щодо бійців колишньої 51 ОМБР, щодо 220 - є вже вироки або рішення суду, справи щодо майже 150 бійців закрила військова прокуратура.

Нагадаємо, бійців 51 ОМБР звинувачують у дезертирстві. Військовослужбовці, залишившись без постачання, виходили з "котла" в районі Червонопартизанська, перейшовши 25 липня 2014 року кордон з РФ. Вони відразу повернулися в Україну, не зрадивши присяги, але зберігши таким чином свої життя.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram