ГоловнаСуспільствоЖиття

Савченко видали документи для екстрадиції, - російські тюремники

Українська ув'язнена побоюється, що їх можуть використати для етапування

Савченко видали документи для екстрадиції, - російські тюремники
Фото: EPA/UPG

Начальник СІЗО в Новочеркаську, в якому утримують українську льотчицю Надію Савченко, видав полоненій пакет документів для екстрадиції в Україну.

Про це розповіла сестра льотчиці Віра Савченко після побачення з полонянкою, повідомляє ТСН.

"Вона зараз заповнює документи: заяву, біографічні дані та інші. Як сказав начальник в'язниці Калганов, вони необхідні для екстрадиції. Їй сказали, що ці документи, згідно з процедурою, необхідно заповнити для екстрадиції. Будемо сподіватися, що це так", - сказала Віра Савченко.

Надія, хоч і заповнює папери, однак побоюється, що ці документи можуть використати для етапування, оскільки на початку процесу її вже обманювали із заповненням документів.

За словами сестри, стан здоров'я Савченко нормальний, настрій хороший. Вона вже може вживати нормальну їжу. Тільки є проблема з ногами - вони набрякають через порушення функціонування нирок.

Нагадаємо, 22 березня російський суд визнав Савченко винною у вбивстві російських журналістів Ігоря Корнелюка і Антона Волошина і засудив її до 22 років колонії. Суд також визнав її винною в замаху на вбивство і в незаконному перетині кордону РФ.

24 квітня адвокат Надії Савченко Марк Фейгін заперечив імовірність обміну ув'язненої в Росії українки на російських ГРУшників Александрова і Єрофєєва найближчим часом, а саме до Великодня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram