ГоловнаСуспільствоЖиття

У МВС прокоментували заклик Саакашвілі ввести в Одесу додаткові частини Нацгвардії

Правоохоронні органи не мають права брати участь у політичних розбірках

У МВС прокоментували заклик Саакашвілі ввести в Одесу додаткові частини Нацгвардії
Фото: Сергей Нужненко

Радник міністра внутрішніх справ Іван Варченко заявив, що Національна гвардія і Національна поліція України не мають права брати участь у політичних розбірках.

Про це він сказав, коментуючи заклик голови Одеської ОДА Михайла Саакашвілі ввести в Одесу додаткові частини Нацгвардії, повідомляє 112.ua.

"Нацгвардія створювалася в тому числі для підтримки громадського порядку в разі надзвичайних ситуацій. Ми чули це в бурштинових справах, зараз ми це чуємо в Одесі. Нацгвардія і Нацполіція не повинні займатися якимись політичними розбірками, не мають права бути учасниками політичних процесів", - сказав він.

За словами радника міністра, ситуація в Одесі має всі ознаки політичного процесу, і, "напевно, не дуже правильно буде, коли Нацгвардія і вся українська поліція буде займатися Одесою чи окремо Рівненською областю, тому що в нас є виклики, якими повинна займатися Нацгвардія". Її підрозділи насамперед несуть службу в зоні АТО, додав Варченко. Він також уточнив, що про можливе збільшення кількості правоохоронців у регіоні потрібно розмовляти з керівником обласної поліції.

Нагадаємо, в Одесі в ніч на вівторок з гранатометів було обстріляно будівлю одного з банків.

Також сьогодні вночі в Одесі "тітушки" побили протестувальників під міською мерією. У зв'язку з цим голова Одеської обласної держадміністрації Михайло Саакашвілі попросив ввести в Одесу додаткові частини Нацгвардії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram