ГоловнаСуспільствоЖиття

Саакашвілі попросив ввести в Одесу додаткові частини Нацгвардії і поліції

Голова Одеської ОДА закликав посилити охорону міста в річницю подій 2 травня

Саакашвілі попросив ввести в Одесу додаткові частини Нацгвардії і поліції
Фото: dyvys.in

Голова Одеської обласної держадміністрації Михайло Саакашвілі просить президента Петра Порошенка ввести в Одесу додаткові частини Національної гвардії і поліції.

Про це він сказав у своєму відеозверненні.

"Сьогодні вночі в Одесі "тітушки" побили протестувальників під міською мерією. Це відбувалося під покровом ночі, під прикриттям міської мерії, яка заздалегідь відключила всі камери відеоспостереження", - сказав Саакашвілі.

Він також нагадав, що у ніч на вівторок з гранатометів було обстріляно будівлю одного з банків.

"Я звертаюся і прошу президента ввести в Одесу додаткові з'єднання Нацгвардії і поліції, забезпечивши їх усім необхідним, у тому числі і продовольством, місцем для ночівлі, вони мають бути фінансово забезпечені", - сказав він.

Саакашвілі закликав Порошенка і керівництво Служби безпеки звернути увагу на діяльність сепаратистів, а також посилити пильність напередодні річниці пожежі в Будинку профспілок в Одесі 2 травня.

Крім того, він закликав якнайшвидше призначити керівника прокуратури Одеської області і повернути на цю посаду колишнього заступника генпрокурора Давида Сакварелідзе.

Нагадаємо, під час заворушень в Одесі 2 травня 2014 року загинули 48 осіб і постраждали понад 200. Більшість загинули в Будинку профспілок під час пожежі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram