ГоловнаСуспільствоПодії

Дезертир організував збір грошей на армію в Жулянах

Щоденний дохід сягав п'яти тисяч гривень

Дезертир організував збір грошей на армію в Жулянах
Фото: kyiv.npu.gov.ua

Протягом року на території аеропорту "Київ" (Жуляни) працював чоловік, який збирав гроші на допомогу бійцям АТО. Як з'ясувалося, чоловік виявився дезертиром, а гроші залишав собі.

"Зловмисник зізнався правоохоронцям: "працював" майже щодня по три-чотири години, знав розклад літаків і вибирав найбільш "перспективні" рейси. Одягнувшись у військову форму, він просив гроші і в громадян України, і в іноземців. Щодня "заробіток" чоловіка становив близько 5000 гривень", - повідомляють на сайті поліції Києва.

Правоохоронці встановили, що чоловіка у 2015 році суд притягнув до відповідальності за ст. 407 (самовільне залишення частини або місця служби) Кримінального кодексу. Участі у бойових діях і в антитерористичній операції він не брав.

Благодійна організація, зареєстрована чоловіком, жодної допомоги військовослужбовцям не надає, з'ясувалося з відповіді на запит до Міністерства оборони.

Розпочато кримінальне провадження за ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram