ГоловнаСуспільствоЖиття

У Криму вирішили відродити витверезники

У Криму вирішили відродити витверезники
Фото: ob-zor.ru

У підконтрольній Росії адміністрації Сімферополя, Крим, створено робочу групу з питань створення "спеціалізованих установ для осіб, які перебувають у стані алкогольного сп'яніння і не потребують медичної допомоги".

Про це повідомляє Крим. Реалії.

Відповідну постанову прийнято адміністрацією Сімферополя на виконання доручення підконтрольного Росії уряду півострова.

За даними Росспоживнагляду, алкоголіків у Росії понад 5 млн (причому на обліку перебуває лише 1,7%), або 3,4% населення. За даними ВООЗ, Росія посідає четверте місце в світі з 15,76 літрами чистого спирту на душу населення. На першому Молдова - 18,2, потім Чехія - 16,42, Білорусь - 16,27.

Водночас наслідки алкоголізму в Росії значно важчі, ніж в інших країнах, де багато п'ють. Так, у Росії найвищий рівень смертності від алкоголю (20% усіх смертей серед чоловіків), найкоротша тривалість життя, найвищий рівень захворюваності, найвищий рівень злочинності в стані сп'яніння (35% всіх злочинів), зазначено в повідомленні.

Нагадаємо, за даними звіту Організації економічної співпраці та розвитку (OECD), що охоплює період із 1992-го по 2012 рік, Росія стала лідером за кількістю смертей (30%), так чи інакше пов'язаних із вживанням алкоголю, а також за темпами зростання пияцтва серед молоді.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram