ГоловнаСуспільствоЖиття

На Бурштинській ТЕС аварійно відключили 2 енергоблоки

Частково знеструмлено споживачів Тисменицького, Рогатинського, Галицького та Калуського районів

На Бурштинській ТЕС аварійно відключили 2 енергоблоки
Фото: dtek.com

На Бурштинській ТЕС (власник - ДТЕК) сталося аварійне відключення двох енергоблоків, у результаті чого виник дефіцит потужності у північній частині області, зокрема, в Галицькому, Долинському, Калуському і Рогатинському районах.

Про це повідомляє офіційний сайт обленерго.

Для відновлення балансу потужностей введено графік аварійних відключень. Диспетчери ВАТ "Прикарпаттяобленерго" провели оперативне перепідключення споживачів, що дозволило зменшити кількість населених пунктів області, які через аварію енергоблоків могли опинитися без електропостачання.

Станом на 11:00 годину частково знеструмлено споживачів Тисменицького, Рогатинського, Галицького та Калуського районів.

Енергетики працюють над усуненням несправностей.

Нагадаємо, Бурштинська ТЕС має 12 блоків, з 2002 року вона відокремлена від об'єднаної енергосистеми України і працює у складі "Бурштинського острова" паралельно з європейською системою ENTSO-E.

Дефіцит електроенергії в Україні виник після того, як бойовики "ДНР" та "ЛНР" за підтримки російських військ захопили частину Донбасу, де знаходяться українські антрацитові шахти. На вугіллі-антрациті працюють половина українських ТЕС. Решта ТЕС, в тому числі Бурштинська, працюють на вугіллі газової групи, яке видобувається на Західному Донбасі і у Львівсько-Волинському вугільному басейні.

Україна планує від'єднати три блоки Бурштинської ТЕС від європейської енергосистеми ENTSO-E для покриття дефіциту потужності в енергосистемі країни.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram