ГоловнаСуспільствоЖиття

Фірташа підозрюють у підкупі співробітника німецької поліції, - ЗМІ

Загальна сума могла перевищувати 500 тис. євро

Фірташа підозрюють у підкупі співробітника німецької поліції, - ЗМІ
Фото: Макс Левин

Голову ради директорів Group DF Дмитра Фірташа підозрюють в отриманні незаконним шляхом даних про перебіг розслідування щодо нього та іншої закритої інформації від співробітника земельного відомства з кримінальних справ Мекленбурга - Передньої Померанії.

Про це в п'ятницю, 22 квітня, повідомила на своєму сайті телерадіокомпанія NDR, інформує DW.

За даними NDR, за надану інформацію 60-річний працівник відомства, його дружина, а також 32-річний екс-працівник відомства, чиї імена не розголошують, могли отримати винагороду в розмірі декількох сотень тисяч євро. За інформацією ЗМІ, загальна сума могла перевищувати 500 тис. євро. Виплати здійснювалися готівкою в умовленому місці на березі озера на північному заході землі Бранденбург.

У зв'язку з цим проводять розслідування у справі про незаконний збір інформації, дачу хабарів, корупцію та ухилення від сплати податків.

Нагадаємо, Фірташ перебуває в Австрії, де намагається уникнути екстрадиції в США за допомогою Конституційного суду. В Америці олігарха звинувачують у тому, що він за допомогою хабарів на загальну суму $18,5 млн хотів отримати дозволи на видобуток титану в Індії. Олігархові загрожує до 50 років в'язниці та конфіскація всіх активів.

Суд першої інстанції раніше заборонив екстрадицію Фірташа, вказавши на неможливість усунути політичні мотиви запиту про видачу українця з боку США. Прокуратура Відня подала апеляцію на це рішення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram