ГоловнаСуспільствоЖиття

Картонний Кличко позолотив паркомісця на місці майбутнього паркінгу на Михайлівській площі у Києві

Активісти намагаються привернути увагу до затії КМДА

Сьогодні під будівлею КМДА активісти влаштували перформанс, протестуючи проти будівництва багаторівневого паркінгу на Михайлівській площі.

Як інформує кореспондент LB.ua, представники громадської організації "КМДА", переодягнені у мантії суддів були присутні на урочистому золоченні картонною копією Віталія Кличка паркомісць майбутнього паркінгу під Михайлівською площею. Активісти стверджують, що мають у своєму розпорядженні розрахунки, які доводять, що коштів, запланованих на підземний паркінг (2,3 млрд гривень), вистачить не тільки на його будівництво, а й на покриття всіх паркомісць сухозлітним золотом шаром у 2 мікрони.

За словами представників громадської організації, паркінг розраховано на 870 машиномісць і призначений для розташованих поруч офісів МВС, МЗС, Дипакадемії, Апеляційного суду Київської області, прокуратури, офісу СКМ. При цьому собівартість одного місця перевищує аналогічні у 10 разів - замість 260 тис грн/паркомісце 2,6 млн. При цьому гроші на будівництво виділяються з бюджету міста, а окупитися він має за 40 років. Корупційна складова, за підрахунками активістів, становить 2 млрд гривень.

Крім того, стверджують учасники акції, для будівництва паркінгу буде зруйновано унікальний археологічний шар "Місто Ярослава Мудрого" 11 століття. Багаторівневий паркінг змінить напрямок ґрунтових вод у всьому районі і загрожує зсувами ґрунту - від Софійського собору (йдуть тріщини), до Історичного музею та Андріївської церкви (зсувний схил). Будівництво вестимуть в охоронній зоні об'єкту світової спадщини Юнеско "Софія Київська", попри мораторій про будівництво в охоронних зонах Софії та Лаври, ухвалений Київрадою.

Нагадаємо, на початку квітня активісти також провели перформанс, розгорнувши на Михайлівській площі автомобільний центр з метою привернути увагу громадськості до цієї проблеми.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram