ГоловнаСуспільствоЖиття

У Рівному розпочала роботу нова патрульна поліція

193 патрульні присягнули на вірність народу України

У Рівному розпочала роботу нова патрульна поліція
Фото: Арсен Аваков / Facebook

У Рівному склала присягу нова патрульна поліція.

Про це повідомив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков на своїй сторінці у Фейсбуці.

"193 патрульних Рівного присягнули на вірність українському народові. Зі сьогоднішнього вечора спокій жителів будуть цілодобово охороняти 20 патрульних екіпажів", - написав він.

За словами Авакова, конкурс становив 26 осіб на місце. Також під час навчання відрахували ще 100 осіб. "І тільки найбільш мотивовані сьогодні склали присягу", - зазначив міністр.

Середній вік патрульних - 25 років, 81% - з вищою освітою. Також, за словами Авакова, в загоні 26 дівчат.

"22 людини пройшли АТО, серед них - Андрій Лисничук, кіборг, нагороджений орденом "За мужність" III ступеня; Олександр Матюх, Юрій Іванов і Тарас Ціпа воювали під Савур-Могилою, вирвалися з полону, повернулися і вирішили служити в поліції; Микола Харчук за свій ратний подвиг нагороджений орденом Данила Галицького", - додав голова МВС.

Начальником поліції Рівного призначено учасника Революції гідності, рядового поліції Сергія Мерчука. На Майдані він був у 35-й сотні "Волинська Січ", потім - бійцем полку спецпризначення "Азов" (позивний "Звіробій"), брав участь у визволенні Маріуполя, Павлополя, Широкиного, Старобешевого.

До Майдану Мерчук п'ять років був волонтером таборів для дітей-сиріт, організатором військово-патріотичних таборів для молоді.

У патрульній поліції проходив службу на посаді заступника командира батальйону в Луцьку, потім командував ротою патрульної поліції в Києві.

Нагадаємо, Рівне - 22-ге місто, де заступила на службу патрульна поліція. У суботу, 16 квітня, склала присягу патрульна поліція Запоріжжя.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram