ГоловнаСуспільствоВійна

Під час обстрілу пункту пропуску у Станиці Луганській поранено прикордонника і чотирьох військових (оновлено)

Всього за добу було 79 обстрілів.

Під час обстрілу пункту пропуску у Станиці Луганській поранено прикордонника і чотирьох військових (оновлено)
Фото: facebook.com/ato.news

Бойовики в ніч на понеділок зі стрілецької зброї і гранатометів обстріляли контрольний пункт в'їзду-виїзду "Станиця Луганська". Один із прикордонників отримав осколкові поранення.

"Військовослужбовця госпіталізовано, загрози його життю немає", - написав у Фейсбуці прес-секретар Держприкордонслужби Олег Слободян.

Крім того, як зазначив Слободян, обстрілу піддався контрольний пост "Березовий" на напрямку КПВВ "Новотроїцьке". Там бойовики стріляли з 152-мм САУ.

Оновлення. Прес-служба Луганської обладміністрації пише, що район пішохідного переходу у Станиці Луганській бойовики обстрілювали з вечора неділі до ранку понеділка. У результаті поранення отримали четверо військовослужбовців ЗСУ та один прикордонник. Працівники Державтоінспекції зафіксували влучення у вагончики Луганського прикордонного загону. Також перебито газопровід низького тиску на вул. Барабашова неподалік від суду.

Прес-центр штабу АТО повідомляє, що в неділю бойовики 79 разів відкривали вогонь уздовж всієї лінії фронту. Зокрема, з мінометів калібрів 120-мм і 82-мм у напрямку Авдіївки - чотири рази, Зайцевого - три, два обстріли відбулися в районі шахти "Бутівка" і по одному поблизу Красногорівки, Пісків, Опитного, Березового і Кримського.

У районі Тарамчука опорні пункти військових обстріляли з мінометів і ствольної артилерії калібру 122 мм. У районі Лебединського ворог застосував протитанковий ракетний комплекс, а в Майорську й Опитному - вів вогонь з озброєння БМП.

Також було неспокійно в районах Луганського, Широкиного, Мар'їнки, Невельського, Верхньоторецького. Тут бойовики використовували стрілецьку зброю і гранатомети.

Українські військові 18 разів відкривали вогонь у відповідь.

Нагадаємо, через постійні обстріли з 8 квітня на контрольному пункті в'їзду-виїзду в Станиці Луганській тимчасово припинено пропуск громадян.

У суботу на Донбасі загинув один український військовий, ще троє отримали поранення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram