ГоловнаСуспільствоЖиття

Суд досі не почав розглядати по суті справу п'ятьох екс-"беркутівців"

Обвинувачені не встигли ознайомитися з матеріалами справи

Суд досі не почав розглядати по суті справу п'ятьох екс-"беркутівців"
Фото: Сергей Нужненко

Святошинський районний суд Києва продовжив до 12 червня арешт співробітників спецпідрозділу "Беркут" Павла Аброськіна, Сергія Зінченка, Олександра Маринченка, Сергія Тамтури й Олега Янишевського, обвинувачених у розстрілі 48 активістів Євромайдану на вулиці Інститутській у Києві.

Про це повідомив головуючий суддя Сергій Дячук.

Так суд присяжних задовольнив клопотання прокуратури і продовжив утримання під вартою обвинувачених ще на два місяці.

При цьому на сьогоднішньому засіданні суд так і не почав розглядати по суті цю справу, оскільки підсудні не встигли ознайомитися з матеріалами справи. Суд зобов'язав їх завершити ознайомлення з матеріалами до 7 травня.

Також суддя Дячук озвучив інформацію, що деякі представники колегії присяжних досі не отримали належних за законом виплат. Так, за його словами, одному з присяжних судова адміністрація замість виплати 5 тис. гривень за участь у засіданнях понад рік нарахувала борг у розмірі 3 тис. гривень.

Нагадаємо, в лютому і липні 2015 року правоохоронці затримали колишніх бійців спецроти "Беркута" Тамтуру, Маринченка та Янишевського. У березні-квітні 2014 року заарештували екс-співробітників цієї спецроти Зінченка і Аброськіна та їхнього командира Дмитра Садовника, який утік з-під домашнього арешту.

10 лютого справи передали до суду, а 16 лютого справи проти всіх п'ятьох затриманих об'єднали в одне провадження. Однак після цього засідання кілька разів переносили через те, що обвинувачені не встигали ознайомитися з матеріалами справи.

Екс-"беркутівців" підозрюють не тільки в убивствах, а й у 80 вогнепальних пораненнях активістів. Їм також інкримінують вчинення терористичного акту.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram