ГоловнаСуспільствоЖиття

Депутати Київради проігнорували петицію киян про припинення забудови Осокорків

Засідання робочої групи перенесено на 2 тижні.

Засідання робочої групи Київради з розгляду петиції про припинення забудови Південних Осокорків і створення на її місці ландшафтного парку перенесли на 27 квітня через відсутність повного складу групи.

Як повідомляє кореспондент LB.ua, на сьогоднішнє виїзне засідання прийшло лише три людини, серед них - голова робочої групи депутат Київради Сергій Кримчак і представник екологічної комісії Ганна Сандалова. Ще одна з причин перенесення засідання - відсутність відповідей на запити щодо екологічної експертизи території.

Згідно з Генпланом Києва, лівий берег Дніпра в районі Осокорків планують щільно забудувати багатоповерхівками, підготовчі та частково будівельні роботи вже ведуться. При цьому частину озер доведеться засипати. Тут планують організувати інфраструктуру для проживання 80 тисяч осіб. Активісти вважають, що такі плани провокують транспортний колапс, так як будівництво моста через Дніпро в найближче десятиліття не планується. Викликає побоювання і питання скидання нечистот, оскільки найближча станція аерації в Бортничах і так перевантажена понад норму.

Представники громадськості пропонують розбити в прибережній зоні ландшафтний парк і місце відпочинку для киян, особливо активні навіть підготували свої варіанти дизайну. Однак петиція поки що залишається без розгляду.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram