ГоловнаСуспільствоЖиття

​Меру Попасної оголошено про підозру в організації псевдореферендуму

Онищенка також звинувачують у фінансуванні бойовиків "ЛНР"

​Меру Попасної оголошено про підозру в організації псевдореферендуму
Юрию Онищенко
Фото: Александр Ратушняк

Меру міста Попасна Луганської області Юрію Онищенку, який у травні 2014 року організував "референдум" на підтримку терористичної організації "ЛНР", оголошено про підозру.

Про це повідомляє офіційний сайт Служби безпеки.

Встановлено, що Онищенко брав активну участь в організації антиукраїнських мітингів і підтримці сепаратистів. Мер скликав позачергову сесію Попаснянської міськради, на якій особисто оголосив депутатам заяву президії Луганської облради з вимогами проведення антиконституційного "референдуму".

За інформацією СБУ, Онищенко надав приміщення і вирішував матеріально-технічні питання для проведення "референдуму". З початком антитерористичної операції він фінансово підтримував бойовиків так званого "Попаснянського ополчення", а також особисто розсилав місцевим підприємцям листи про необхідність надання грошей на їхні потреби.

"В рамках кримінального провадження, відкритого за ч. 2 ст. 110 Кримінального кодексу, Онищенку оголошено про підозру в посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України, скоєному представником влади. Матеріали передано до суду для обрання йому запобіжного заходу", - наголошується в повідомленні.

Нагадаємо, у липні 2014 року Онищенко провів кілька днів у полоні у бойовиків.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram