ГоловнаСуспільствоЖиття

"Влада" Криму повідомила про ймовірність аварійного відключення енергомоста

Обмеження в подачі електроенергії вводять з 11 по 17 квітня

"Влада" Криму повідомила про ймовірність аварійного відключення енергомоста

"Уряд" анексованого Росією Криму повідомив про значні обмеження в подачі електроенергії, а також про можливості аварійного відключення лінії енергомоста, інформують Крим.Реалії.

"У зв'язку з виконанням планових ремонтних робіт із перевлаштування заходів КВЛ 220 кВ енергомоста на перехідних пунктах "Крим" і "Кубань" вводиться зниження оперативного ліміту по Криму та м. Севастополь у період з 00:00 11 квітня 2016 року по 23:59 17 квітня 2016 року", - йдеться в повідомленні прес-служби підконтрольного Кремлю кримського уряду з посиланням на "Крименерго".

У відомстві зазначили, що ліміт при перетіканні становитиме 285,0 МВт, оперативний ліміт встановлюється в розмірі 687 МВт.

У цей період зв'язок енергосистеми Криму і Росії буде здійснюватися по одній високовольтній лінії КВЛ 220 кВ Тамань - Камиш-Бурун або КВЛ 220 кВ Тамань - Кафа 1 ланцюг.

"Варто зазначити, що є ймовірність аварійного відключення КВЛ 220 кВ, що залишилася в роботі (КВЛ 220 кВ Тамань - Камиш-Бурун або КВЛ 220 кВ Тамань - Кафа 1 ланцюг)", - зазначили у відомстві.

Нагадаємо, через підрив чотирьох ліній електропередач на півдні України 22 листопада 2015 року Крим виявився повністю знеструмлений. Влада ввела режим НС, графіки аварійних відключень електрики. З метою економії електроенергії було зупинено будівництва і заводи.

У грудні "голова кримського парламенту" оцінив збиток від знеструмлення півострова в розмірі близько 4 млрд рублів або 60 млн доларів.

Російська прокуратура Криму оцінила збитки від енергоблокади півострова в 2 млрд рублів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram