ГоловнаСуспільствоЖиття

ГПУ змінила статус Тягнибока в справі про Майдан

Лідер "Свободи" став потерпілим

ГПУ змінила статус Тягнибока в справі про Майдан
Фото: www.dyvys.in

Генеральна прокуратура України від 7 квітня допитала лідера Всеукраїнського об'єднання "Свобода" Олега Тягнибока з приводу подій 18-20 лютого 2014 року.

Про це повідомляє прес-служба політсили.

"У підсумку за одним з інцидентів ГПУ перекваліфікувала статус керівника "Свободи" зі свідка в потерпілого", - йдеться в повідомленні.

За словами Олега Тягнибока, він не відкидає, що в статус потерпілих у цій же справі буде переведено ще низку народних депутатів-"свободівців" попереднього скликання.

Як зазначив голова "Свободи", допит, зокрема, стосувався дій "Беркута" щодо активістів Майдану і народних депутатів під час Революції гідності.

"Питання до мене щодо Майдану були загального характеру і стосувалися моєї безпосередньої участі в тих подіях. Оскільки мене перевели в статус потерпілого, то очевидно, що будуть ще допити", - сказав Тягнибок.

Окрім того, він не відкидає, що найближчим часом будуть також допити інших народних депутатів-"свободівців" VII скликання і визначення їх процесуального статусу. Зокрема, мова про Олександра Сича, Ігоря Янківа, Валерія Чернякова, Олексія Кайду, Юрія Сиротюка, Ігоря Кривецького, Ігоря Швайку.

Нагадаємо, в жовтні правоохоронці провели обшуки в колишніх депутатів від партії "Свобода" Олександра Сича, Олега Панькевича і Ігоря Янківа в рамках розслідування фактів, викладених у відеосюжеті ВВС. На цьому відео видно, як з вікна номера в готелі "Україна" було зроблено постріл. У цьому номері проживав Янків, у сусідніх - Сич і Панькевич.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram