ГоловнаСуспільствоВійна

Турчинов побував у промзоні Авдіївки

Секретар РНБО провів нараду з військовим керівництвом про ситуацію на Донбасі

Секретар РНБО Олександр Турчинов побував у промзоні Авдіївки, яка на сьогодні є найгарячішою точкою на Донбасі.

Як повідомляє прес-служба Радбезу в четвер, за участю Турчинова, міністра оборони Степана Полторака і командувача Сухопутними військами Сергія Попка у головному командному пункті відбулася нарада з військовим керівництвом антитерористичної операції.

Після цього Турчинов вирушив на передову.

"Промзона є домінантною позицією над дорожніми розв'язками біля Горлівки і розташованими там оборонними рубежами російсько-терористичних угруповань. Українські військові мусили взяти під контроль цей укріпрайон, щоб захистити житлові квартали Авдіївки від систематичних обстрілів. Під час перебування на передньому краї оборони Турчинов обговорив з керівництвом сектору питання ефективної протидії провокаціям агресора і забезпечення захисту наших військових", - йдеться в повідомленні РНБО.

За словами Турчинова, весняне потепління призвело до активізації діяльності розвідувально-диверсійних груп і спроб локальних збройних провокацій бойовиків. "Не можна виключати і масштабних наступальних операцій російсько-терористичних військ", - вважає він.

Нагадаємо, бої у промзоні Авдіївки тривають від початку березня. Сепаратисти намагаються повернути контроль над втраченими тут позиціями, які дозволяють силам АТО тримати під вогневим контролем трасу Донецьк-Горлівка.

Учора тут поранили одного військового.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram