ГоловнаСуспільствоЖиття

Поліція підтвердила намір львівських залізничників розібрати історичну станцію на Закарпатті

Співробітники залізниці зверталися до них з проханням забезпечити правопорядок під час демонтажу

Поліція підтвердила намір львівських залізничників розібрати історичну станцію на Закарпатті
Фото: ua-travels.livejournal.com/lena_and_alex

Працівники регіональної філії "Львівська залізниця" ПАТ "Укрзалізниця" збиралися демонтувати залізничну станцію в селі Приборжавське Закарпатської області, побудовану 1908 року.

Про це йдеться у відповіді Нацполіції на запит кореспондента LB.ua.

Правоохоронці підтвердили, що співробітники залізниці зверталися до них із проханням забезпечити правопорядок під час знесення станції, оскільки місцеві жителі й активісти не давали їм зробити це.

"Головне управління Нацполіції Закарпатської області, відповідно до закону про списання коштів, ...отримало лист від начальника виробничого структурного підрозділу "Ужгородська дирекція залізничних перевезень" з приводу забезпечення належного правопорядку під час проведення демонтажу будівлі вокзалу в селі Приборжавське, оскільки Приборжавська сільрада і жителі зазначеного села своїми діями перешкоджають проведенню робіт і не дають можливості завершити їх у встановлений термін", - йдеться в повідомленні.

Також наголошено, що начальнику Іршавського райуправління Нацполіції надіслано розпорядчий документ про забезпечення правопорядку під час демонтажу цієї будівлі.

Фото: Олександр Рудоманов

Нагадаємо, про наміри залізничників знести історичну станцію LB.ua повідомили активісти, які також заявили, що численні звернення в "Укрзалізницю" з проханням передати будівлю на баланс громади села, щоб зберегти її як пам'ятку, наразі не дали результату.

У прес-службі "Укрзалізниці" заявили, що "не планують і не планували" розбирати станцію, оскільки є листи від РДА та ОДА з проханням передати станцію на баланс громади. Разом з тим, зазначили в "УЗ", цю станцію списали 2014 року і, за правилами безпеки, її слід розібрати.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram