ГоловнаСуспільствоЖиття

Інтернет-провайдерів зобов'язали вказувати мінімальну швидкість

Мобільні оператори будуть зобов'язані вказувати розрахункову максимальну швидкість.

Інтернет-провайдерів зобов'язали вказувати мінімальну швидкість
Фото: segodnya.ua

Національна комісія з питань урегулювання в сфері зв'язку та інформатизації схвалила зміни до правил здійснення діяльності з надання послуг доступу до Інтернету.

Про це повідомляють на сайті НКРЗІ.

Зміни передбачають введення параметрів швидкостей передачі і прийому даних для послуг доступу в Інтернет на базі технології, яка використовується для її забезпечення. Тобто тепер інтернет-провайдери, укладаючи договори про надання послуг, будуть зобов'язані вказувати гарантовану мінімальну швидкість надання домашнього проводового інтернету.

У початковому проекті змін передбачалося, що мінімальна швидкість надання доступу до інтернету має бути не менш ніж 70% максимальної швидкості. Але в процесі узгодження змін з учасниками ринку цю цифру НКРЗІ вирішила не вказувати, зазначає ЛIГАБiзнесIнформ.

Що стосується послуг надання мобільного інтернету, то мобільні оператори будуть зобов'язані вказувати в угодах розрахункову максимальну швидкість.

Нагадаємо, в середині березня суд зобов'язав Нацкомісію продовжити ліцензію "Укртелекому" на надання послуг місцевого телефонного зв'язку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram