ГоловнаСуспільствоЖиття

Активісти допоможуть переселенцям працевлаштуватися

Програма доступна в 4 містах України

Активісти допоможуть переселенцям працевлаштуватися
Очередь вынужденных переселенцев у одного из пунктов выдачи гуманитарной помощи в Киеве
Фото: www.facebook.com/volonterskaya.sotnya

В Україні стартував проект перекваліфікації, соціальної та психологічної адаптації переселенців з Криму і Сходу України «Квиток на роботу».

Про це на прес-конференції розповів один з ініціаторів проекту, голова наглядової ради благодійного фонду «Я вірю в Україну» Володимир Бульба.

За його словами, в рамках проекту професійні психологи, рекрутери і коучі допомагатимуть переселенцям з Криму і Донбасу подолати обставини, що заважають працевлаштуванню.

«У нас зібралася сильна команда, завдання якої - виявити, в чому полягає проблема у конкретної людини, запропонувати варіанти її вирішення, «накачати» людину потрібними знаннями і вміннями. Наша мета - «дати людям вудку, а не рибу». В одному випадку може виявитися, що людина не вміє складати резюме. В іншому - впевнена, що роботи просто немає, або що її не візьмуть, тому що вона є переселенцем. У третьому - не знає, які додаткові навички їй варто розвинути для отримання нової роботи», - каже Володимир Бульба.

Проект пройде у три етапи у 4 містах України. У Києві, Дніпропетровську, Кіровограді та Слов'янську у цей момент відкриваються соціальні центри, в яких можна буде дізнатися про вакансії, отримати юридичну консультацію. У майбутньому організатори сподіваються відкрити схожі центри у всіх регіонах України.

Загалом організатори планують залучити до проекту щонайменше тисячу осіб.

За словами Юлії Грицаєнка, менеджера проекту «Квиток на роботу», протягом вересня-грудня 2015 року у Києві вже реалізували схожий пілотний проект, в якому взяли участь переселенці з Луганської та Донецької областей. Після закінчення проекту 40% учасників змогли знайти роботу і наразі працевлаштовані. Ще 30% закінчують курси перекваліфікації.

Записатися на програму «Квиток на роботу» можна буде з 1 квітня через безкоштовну гарячу лінію 0-800-50-44-10 або через спеціальний інтернет-портал http://pereselenez.com.ua.

Партнерами проекту стали Міністерство молоді та спорту України та Державна служба зайнятості України.

Нагадаємо, станом на 6 березня Держслужба з надзвичайних ситуацій зареєструвала 1,018 млн переселенців із зони проведення антитерористичної операції на Донбасі і з Криму.

У лютому СБУ повідомляло, що з 1,3 млн вимушених переселенців понад 60% фактично постійно проживають на окупованих територіях Донбасу і не мали отримувати пенсії і соцвиплати.

Також у лютому Міністерство соціальної політики призупинило виплати державної допомоги 150 тис. осіб, яких правоохоронці підозрюють у шахрайстві і підробці статусу переселенця.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram