ГоловнаСуспільствоЖиття

З вантажівки біля білоруського кордону втік угорський слон

Тварину шукають прикордонники

З вантажівки біля білоруського кордону втік угорський слон
Фото: Киевский зоопарк

Неподалік українсько-білоруського кордону від водія мінської транспортної компанії, яка займається перевезенням тварин для угорського цирку, втік африканський слон.

Про це повідомляє білоруський транспортно-логістичний портал Transportal.

"З вантажівки білоруської транспортної компанії "Янстронг" втік угорський цирковий слон, наразі він може ховатися у лісі на території України", - йдеться в повідомленні.

Водій розповів, що близько 5 години ранку він зупинився на території України, щоб оглянути транспортний засіб. У цей час слон вибив двері і вибрався з кузова, після чого пішов убік лісу.

"За пару кілометрів до кордону я побачив пост міліції. Вирішив звернутися до представника органів. Всі документи, стосовно перевезення Маркіза (кличка тварини, - ред.) були англійською. Мені довелося довго пояснювати... Напевно, через те, що було о п'ятій годині ранку, а також моя через стрес безладна мова, змусили засумніватися міліціонера не тільки в моїй розповіді, але також у моїй тверезості, тому сержант вирішив, перш за все, упевнитися в тому, що я не вживав алкоголь", - розповів водій вантажівки.

Після перевірки на алкотестери, яку він назвав "принизливою", сержант запропонував написати заяву, яку мають передати до відповідних органів, розповів водій.

Після цього він попрямував до прикордонників, які теж заявили про необхідність написати заяву.

"Було вжито заходів для виявлення тварини, достеменно відомо, що слон не перетинав український кордон", - повідомив оперативний черговий прикордонної служби.

Представники компанії-перевізника розповіли, що такий випадок перший у їхній практиці.

"Зовсім недавно ми перевозили тварин для українського цирку, все минуло чисто — голки не підточиш, а тут така ситуація. Ми вже зв'язалися з угорським цирком, а також представниками прикордонної служби України, щоб вирішити, як вчинити. У будь-якому разі, вантаж застрахований і пошуком тварин займаються професіонали. Впевнені, що в найближчі години ми знайдемо слона-втікача", - зазначив представник компанії.

Нагадаємо, раніше в Луганській області прикордонники затримали ВАЗ з мавпами.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram