ГоловнаСуспільствоЖиття

З 1 квітня в Україні почнуть перевіряти таксистів і маршрутників

Мінінфраструктури вирішило зайнятися боротьбою з нелегальними перевізниками

З 1 квітня в Україні почнуть перевіряти таксистів і маршрутників
Фото: www.kievpress.net

В Україні з 1 квітня почнуться перевірки нелегальних таксистів та інших автоперевізників.

Про це заявив голова Державної служби з безпеки на транспорті Михайло Ноняк, інформує ЛІГА.net.

"Ми хочемо, щоб усе було легалізовано і платили податки. Готуємося до виходу на різного роду перевірки, які планується розпочати з 1 квітня. Є дуже великий ринок нелегальних перевезень. Це не тільки таксі, а й інші види транспорту", - заявив Ноняк.

Для цих цілей планується закупити спеціальну техніку, гроші на яку має виділити Міністерство фінансів.

"Підприємство закупить 71 мобільний комплекс - кабінет на колесах. Там будуть відеоспостереження, база даних... Усе необхідне для придорожнього контролю", - зазначив Ноняк.

За даними Мінінфраструктури, на сьогодні у таксомоторних перевезеннях України задіяно 200 тис. осіб і приблизно стільки ж транспортних засобів. Щорічний оборот ринку - близько 20 млрд грн. При цьому близько 80% учасників ринку таксі працюють поза правовим полем. Тільки 10% інформаційно-диспетчерських служб таксі зареєстровано як суб'єкти господарювання.

Нагадаємо, популярний світовий сервіс замовлення таксі Uber готує запуск в Україні. Проти Uber активно протестують "традиційні" таксисти по всьому світу, оскільки онлайн-сервіс надає більш низькі ціни на проїзд і позбавляє їх замовлень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram