ГоловнаСуспільствоВійна

Першому батальйону 54-ї бригади потрібні тепловізори

Бійці перебувають на передовій і прийматимуть перший удар в разі ескалації.

Першому батальйону 54-ї бригади потрібні тепловізори
Фото: "Вернись живым"

Волонтерський рух "Повернись живим" збирає гроші на придбання тепловізорів Pulsar HD 38S (вартість одного - 2500 доларів) для першого батальйону 54-ї бригади.

Батальйон сформували 2014 року, і спочатку він входив до складу 30-ї бригади. На війні опинився в січні 2015 року, коли його пустили на посилення 128-ї бригади в Дебальцевому. "Щойно туди зайшли хлопці першого батальйону, стався «Дебальцевський котел». Військові називають його саме так, хоча офіційно котлом його не визнано. Четверо з батальйону загинули під час виходу. Потрапили під дуже інтенсивний обстріл, і сталося так, що всі, хто стрибнув з машини праворуч, - вижили, а ті, хто ліворуч, - на жаль, ні", - пишуть волонтери у фейсбуці.

Пізніше батальйон перевели в Попасну на Луганщині, а коли почали формувати 54-ту бригаду, його передали їй.

"Ми рідко замислюємося про те, як їм бути за кілька метрів від ворога, як це - знати, що твоє важке озброєння відведено і не вистачає навіть таких елементарних і необхідних речей, як нічна оптика. Як це - усвідомлювати, що ти перший будеш приймати на себе удар коли що. І при цьому бути спокійним і врівноваженим. Ми не можемо підігнати їм танки, не можемо зараз забрати військових звідти, не можемо припинити війну. Але можемо купити один, два, кілька тепловізорів", - пишуть волонтери.

Проект «Повернись живим»

Приват: 5457 0822 3299 9685 Дейнега Віталій

Усі реквізити і контакти за посиланням.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram