ГоловнаСуспільствоЖиття

У ГПУ спростували порушення кримінальної справи проти "Центру протидії корупції"

Йдеться про "доступ до документів для огляду та вивчення"

У ГПУ спростували порушення кримінальної справи проти "Центру протидії корупції"
Владислав Куценко
Фото: gp.gov.ua

Жодного кримінального провадження стосовно керівника громадської організації "Центр протидії корупції" Віталія Шабуніна або його колег і підлеглих немає, про обшуки мова також не йде.

Про це заявив прокурор генеральної прокуратури України Владислав Куценко, інформує Радіо Свобода.

За його словами, розслідування в цьому провадженні ініційоване не працівниками прокуратури, а народними депутатами України різних фракцій, які направили в Генеральну прокуратуру звернення з проханням перевірити ефективність і законність використання коштів іноземної допомоги.

Враховуючи, що "Центр протидії корупції" був однією з організацій, яка брала участь у підтримці реформ кримінальної юстиції України, в тому числі і Генеральної прокуратури України, виникла необхідність оглянути окремі наявні у них документи, сказав прокурор, йдеться в повідомленні.

Куценко відзначив, що в постанові суду про надання ГПУ доступу до речей і документів "Центру протидії корупції" та документів, що становлять банківську таємницю, мова йде лише про "доступ до документів, пов'язаних з отриманням Центром іноземної допомоги".

"Доступ - це фактично говорить про те, що ми хочемо подивитися на ці документи разом з паном Шабуніним", - заявив Куценко.

Він також додав, що, згідно із заявою парламентарів, до Єдиного реєстру кримінальних розслідувань внесено дані про отримання Центром коштів.

Куценко відзначив, що мова йде про "доступ до документів для огляду та вивчення", який планується зробити "виключно разом з Шабуніним".

Нагадаємо, 26 березня голова громадської організації "Центр протидії корупції" Віталій Шабунін повідомив, що Печерський районний суд Києва надав слідчим Генеральної прокуратури України доступ з правом вилучення речей і документів очолюваної ним організації.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram