ГоловнаСуспільствоВійна

Бойовики вперше за тривалий період обстріляли позиції сил АТО з артилерії - штаб

Ситуація в зоні АТО має тенденції до загострення.

Бойовики вперше за тривалий період обстріляли позиції сил АТО з артилерії  - штаб
Фото из архива
Фото: facebook.com/ato.news

Ситуація в зоні проведення АТО залишається складною і має тенденції до загострення.

Про це йдеться в зведенні прес-центру штабу АТО станом на 6 ранку неділі.

"За минулу добу російські збройні формування 44 рази відкрили вогонь по силах АТО. У порівнянні з добою раніше, крім мінометів, заборонених мінськими угодами, бойовики вперше за довгий час збройного протистояння знову застосували вогонь ствольної артилерії. Незважаючи на чотири вогневих удари по своїх позиціях з калібру 122 міліметра, бійці Збройних сил України в районі Зайцевого і Майорська змогли утримати оборону", - йдеться в повідомленні.

Одним з найпомітніших на карті бойових дій населених пунктів на Донецькому напрямку залишається Авдіївка. Тут, незважаючи на використання цілого арсеналу озброєння, ворогові вибити сили АТО із займаних позицій не вдалося.

"За вказаний період бандитські угруповання також зосередили вогонь у районах населених пунктів Луганське, Новгородське, Майорське, Зайцеве, Ленінське, Піски, Опитне, Широкине, Троїцьке, Мар'їнка", - йдеться в інформації.

На Луганському напрямку, використовуючи стрілецьку зброю, бойовики намагалися штурмом взяти позиції одного з опорних пунктів ЗСУ. Завдяки впевненим діям українських воїнів позиції сил АТО залишилися за ними, ворог отримав вогонь і відступив.

Нагадаємо, напередодні, бойовики 16 разів відкривали вогонь по позиціях військових Збройних сил України на Донбасі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram