ГоловнаСуспільствоЖиття

Вирок "Доктору Пі" знову розглянуть в апеляції

Справу скеровано на повторний розгляд.

Вирок "Доктору Пі" знову розглянуть в апеляції
Фото: lvivexpres.com/Ярослав Станчак

Вищий спеціалізований суд 24 березня за касаційною скаргою захисників скасував постанову апеляційного суду залишити вирок Андрієві Слюсарчуку, відомому як "доктор Пі", без змін і відправив справу на новий розгляд.

Про це у фейсбуці повідомив адвокат Слюсарчука Ярослав Зейкан.

Нагадаємо, 14 лютого 2014 року Сихівський районний суд Львова засудив Андрія Слюсарчука до восьми років позбавлення волі, визнавши його винуватим за ч.1 ст.119 (вбивство через необережність), ст.138 (незаконна лікарська діяльність), ст. 358 (підробка документів, печаток і штампів) і ст.190 (шахрайство) Кримінального кодексу. У квітні 2015 року апеляційний суд залишив вирок без змін.

Слюсарчука посадили завдяки розслідуванню газети "Експрес". Журналісти звинуватили "Доктора Пі" (прозваного так за фокус із відтворенням числа Пі) в серії тяжких злочинів, скоєних під час заняття лікарською діяльністю на підставі сфальсифікованих документів: доведенні людей до смерті, встановленні хибних діагнозів з метою вимагання грошей, торгівлі російськими медичними препаратами за багаторазово завищеними цінами, контрабанді заборонених психотропних препаратів.

24 грудня 2015 року набрав чинності так званий "закон Савченко", згідно з яким кожен день попереднього ув'язнення слід зараховувати за два дні основного покарання. За цим законом Слюсарчукові скоротили термін. "Доктору Пі" залишилося відбути ще 1,5 року, але він при цьому отримав право на умовно-дострокове звільнення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram