ГоловнаСуспільствоЖиття

"Яндекс" вирішив закрити сервіс "Словники"

Замість "Яндекс.Словників" компанія пропонує використовувати "Яндекс.Перекладач"

"Яндекс" вирішив закрити сервіс "Словники"
Фото: blogspot.com

Компанія "Яндекс" з 31 березня закриє свій сервіс "Яндекс.Словники", що існував з 2005 року, повідомляє Російська служба Бі-бі-сі.

У блозі на сайті компанії сказано, що рішення закрити сервіс пов'язане з його невисокою популярністю аудиторії і з обмеженнями, які власники прав на оригінали словників накладають на їх використання в мобільних додатках.

Замість "Яндекс.Словників" компанія пропонує використовувати її ж сервіс "Яндекс.Перекладач", який, якщо внести в нього не текст, а окреме слово, також видає словникову статтю зі списком його можливих значень.

Сервіс "Яндекс.Словники" було відкрито в 2005 році. Його попередниками були сервіси "Яндекс.Енциклопедії" і "Яндекс.Лінгво". З 2006-го по 2010 рік компанія оцифровувала різні словники і поповнювала ними колекцію свого сервісу.

Нагадаємо, в жовтні 2015 року компанія "Яндекс" домовилася з корпорацією Microsoft про розширення співпраці. Користувачі нової операційної системи Windows 10 в Україні, Білорусі, Казахстані, Туреччині та Росії матимуть попередньо встановлений за замовчуванням пошук "Яндекса" в двох браузерах - Microsoft Edge і Internet Explorer.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram