ГоловнаСуспільствоЖиття

Суд відпустив комбата ОУН Коханівського під особисте зобов'язання

Лідер націоналістів брав участь у погромах російських банків у Києві

Суд відпустив комбата ОУН Коханівського під особисте зобов'язання
Фото: Макс Требухов

Апеляційний суд Києва змінив запобіжний захід командирові батальйону ОУН Миколі Коханівському, підозрюваному в погромах відділень "Альфа-банку", "Сбербанку Росії" і офісу Ріната Ахметова в центрі Києва.

Про це повідомив сам Коханівський у Фейсбуці.

"Суд змінив мені запобіжний захід із домашнього арешту на особисте зобов'язання. Спасибі всім братам і сестрам, які прийшли мене підтримати, спасибі всім, хто не зміг прийти, але молився за мене. Дякую адвокату Оксані Мельник. Чи не вперше в житті дякую прокурорам, які підтримали клопотання мого адвоката", - написав комбат.

Фото: Микола Коханівський / Facebook

Нагадаємо, 20 лютого націоналісти під керівництвом Миколи Коханівського закидали камінням офіс корпорації СКМ у Києві, а також відділення Альфа-банку на Хрещатику і Сбербанку на Мазепи. Найбільше постраждав офіс Альфа-банку, в який учасникам погромів удалося увійти.

Після погромів поліція затримала кількох осіб за звинуваченням у хуліганстві, в тому числі Коханівського. 26 лютого суд відправив його під частковий домашній арешт.

Батальйон ОУН - добровільне збройне формування, яке воює в зоні АТО. Одне з небагатьох добровольчих формувань, досі не легалізованих. Батальйон ОУН зараз не пов'язаний з партією ОУН.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram