ГоловнаСуспільствоВійна

Двоє військових загинули, ще двох поранено за добу на Донбасі

Лисенко підтвердив підрив вантажівки біля Авдіївки

Двоє військових загинули, ще двох поранено за добу на Донбасі
Фото: uacrisis.org

За минулу добу в зоні бойових дій на Донбасі двоє українських військовослужбовців загинули внаслідок підриву вантажівки на міні, ще двоє отримали поранення під час обстрілів під Луганським та Авдіївкою.

Про це повідомив на брифінгу представник Адміністрації президента України з питань АТО полковник Андрій Лисенко.

Як і раніше, епіцентром бойових дії залишається Авдіївка.

За минулу добу окупанти неодноразово застосовували важке озброєння - міномети, танки, БМП, а також 152-мм артилерію (САУ). Вогонь ведеться з Ясинуватої та її околиць. Також дуже неспокійно на Світлодарській дузі і біля Зайцевого - противник підтягнув на передову великі сили і важке озброєння (міномети і БМП). Активно стріляють снайпери. Всього за минулу добу на Донецькому напрямку противник зробив 28 обстрілів наших позицій.

На Луганському напрямку сталася стрілянина в районі Трьохізбенки. При цьому окупанти застосували 82-мм міномет, а сили АТО відкрили вогонь у відповідь. Інцидент тривав понад годину.

На Маріупольському напрямку сили АТО відбили напад ворожої ДРГ під Новотроїцьким. Також окупанти здійснили дві провокації біля Мар'їнки.

Також два дні тому у Нью-Хейвені, штат Коннектикут, США помер військовослужбовець ЗСУ, який проходив лікування у місцевій клініці. Він отримав важке поранення ще в листопаді 2014 року у місті Щастя Луганської області.

Нагадаємо, в суботу в зоні АТО отримав поранення один військовий.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram