ГоловнаСуспільствоЖиття

Учасників ЛГБТ-фестивалю у Львові евакуювали з готелю (оновлено)

Націоналісти кидали каміння і вибухові пакети услід автобусам, що від'їздили

Учасників ЛГБТ-фестивалю у Львові евакуювали з готелю (оновлено)
Фото: facebook.com/olena.shevchenko.5876

Біля львівського готелю "Дністер", де проходить організований ЛГБТ-спільнотою Фестиваль рівності, зібралися невідомі в масках і правоохоронці.

"Нас заблокували в готелі. Поліція каже, що ці люди в масках просто зустрічають тут своїх друзів", - написала одна з організаторів заходу Олена Шевченко в Фейсбуці.

Кілька сотень невідомих кажуть, що виступають проти будь-яких заходів за участю ЛГБТ у Львові, повідомляє ZAXID.NET.

На місце подій приїхали поліцейські на чолі з головою Національної поліції ГУ у Львівській області Дмитром Загарією і бійці Нацгвардії.

За інформацією прес-служби патрульної поліції, поки що ніяких заворушень біля готелю не відбувається. За порядком стежить велика кількість бійців Нацгвардії. У поліції також відзначають, що ні учасники фестивалю, ні адміністрація готелю не повідомили правоохоронців про захід.

Оновлення. Невідомі повідомили про замінування готелю "Дніпро". З готелю почали евакуювати всіх людей.

Близько 30 учасників Фестивалю рівності у Львові посадили в автобуси і в супроводі поліції вивезли з готелю, повідомляє "Інтерфакс-Україна". Присутні під будівлею готелю представники праворадикальних сил, які протестували проти проведення Фестивалю рівності, кидали каміння і вибухові пакети услід автобусам з учасниками заходу, що від'їжджали.

Водночас у відділі комунікації ГУ Національної поліції повідомили, що евакуація учасників фестивалю відбулася без грубих порушень правопорядку.

Одна з організаторів заходу Олена Шевченко повідомила в Фейсбуці, що учасники фестивалю виїхали зі Львова.

"До побачення, Львів. Сподіваюся, років через 500 тут щось зміниться", - сказала одна з учасниць заходу.

Нагадаємо, в готелі представники ЛГБТ-спільноти проводять виставку. Зате навколо готелю зібралися невідомі люди в масках. За порядком стежать поліція і бійці Нацгвардії.

Нагадаємо, представники ЛГБТ-спільноти запланували проведення у Львові 19 та 20 березня Фестивалю рівності, частиною якого мав бути ЛГБТ-квест. Це обурило частину львівських правих активістів і політичних сил. Із закликом відмовитися від проведення ЛГБТ-акцій виступили також Львівська архиєпархія УГКЦ, а адміністрація готелю "Львів" відмовила в поселенні 25 учасникам Фестивалю рівності.

18 березня Львівська міськрада за рекомендацією Національної поліції звернулася до суду з позовом про заборону будь-яких акцій на проспекті Свободи біля Оперного театру 19 березня. Із заявками про проведення там акцій на підтримку традиційних сімейних цінностей раніше звернулися представники ЛГБТ-спільноти та їх противники з "Правого сектору", ГО "Фронтера", ГО "Сокіл", "Волонтерського загону", Добровольчого руху ОУН, ГО "Білі Горвати".

Суд задовольнив позов і заборонив проводити масові заходи біля Оперного театру. Організатори фестивалю вирішили не проводити квест, вирішили обмежитися виставкою, літературним вечором і переглядом фільмів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram