ГоловнаСуспільствоОсвіта

Міносвіти обіцяє почати фінансувати ПТУ з п'ятниці (оновлено)

Порошенко ветував закон про мільярд на профтехосвіту.

Міносвіти обіцяє почати фінансувати ПТУ з п'ятниці (оновлено)
Фото: vpu21.if.ua

Міністерство освіти і науки обіцяє почати фінансування професійно-технічних навчальних закладів із державного бюджету з п'ятниці, 18 березня.

Про це повідомив заступник міністра освіти і науки Андрій Гевко під час "години запитань до уряду" у Верховній Раді.

Він зазначив, що рішення про виділення 500 млн гривень на профтехосвіту було прийнято урядом ще 4 лютого, проте для безпосереднього перерахування коштів було потрібне погодження бюджетного комітету Ради.

"Учора таке погодження було отримано о 22:30 від бюджетного комітету нами і Міністерством фінансів. Вже від сьогодні фінансування буде здійснюватися", - сказав заступник міністра.

При цьому він не прокоментував відсутність рішення президента - підписання чи ветування прийнятого закону про виділення 998 млн гривень на субвенцію місцевим бюджетам на підтримку підготовки кадрів у ПТУ.

Оновлення. Згодом на сайті парламенту з'явилася інформація про те, що Президент Петро Порошенко ветував цей закон.

Ветувати документ запропонував Мінфін. Міністр фінансів Наталія Яресько говорила, що перерозподіл коштів позбавить грошей звичайні школи. За її словами, натомість уряд виділить 500 млн гривень на фінансування ПТУ.

Нагадаємо, в законі про держбюджет на 2016 рік ПТУ втратили фінансування. 4 лютого Рада це виправила, прийнявши відповідні закони.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram