ГоловнаСуспільствоЖиття

МЗС запустив онлайн-платформу про Україну голландською мовою

Сайт MyUkraineIs розповідає цікаві факти про сучасну Україну

МЗС запустив онлайн-платформу про Україну голландською мовою
Фото: EPA/UPG

Міністерство закордонних справ презентувало відео про Україну і запустило сайт MyUkraineIs голландською мовою для популяризації нашої країни напередодні референдуму про асоціацію з Європейським Союзом.

Як повідомляє офіційний сайт МЗС, онлайн-платформа MyUkraineIs розповідає цікаві факти про сучасну Україну і вже доступна для широкого кола читачів у всьому світі.

"Проект MyUkraineIs розвивається, і ми радіємо появі в його рамках нових інформаційних продуктів. Це відеоролик про Україну і голландська версія сайту. Відео про Україну з субтитрами голландською мовою і голландська версія сайту є особливо важливими зараз, зважаючи на референдум у Нідерландах щодо Угоди про асоціацію між Україною та ЄС. Утім тільки референдумом наша робота не обмежується. МЗС залишається відкритим до взаємодії з тими, хто розділяє завдання публічної дипломатії України - більш якісного контенту для все більших аудиторій у світі", - прокоментував новинку посол з особливих доручень МЗС Дмитро Кулеба.

Зазначають, що сайт myukraineis.org було розроблено МЗС разом з Мінінформполітики і Production Hub StratComUA, для популяризації України в світі. Особливістю цього проекту є те, що контент сайту генерують самі користувачі.

"Кошти бюджету МЗС на розробку сайту і відео не витрачали", - зазначили у відомстві.

Нагадаємо, 6 квітня в Нідерландах відбудеться консультативний референдум, на якому буде винесено питання: ви "за" або "проти" ратифікації Угоди про асоціацію між Україною та ЄС? Згідно з опитуваннями, більшість респондентів вагаються у своєму виборі. За останніми даними, майже кожен четвертий житель Нідерландів не може відповісти на запитання, як би він проголосував на референдумі, якби такий відбувся вже сьогодні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram