ГоловнаСуспільствоПодії

У справі про напад на Автомайдан затримано колишнього "беркутівця"

Боєць переховувався від правосуддя

У справі про напад на Автомайдан затримано колишнього "беркутівця"
Разгромленный микроавтобус Автомайдана

Правоохоронці 16 березня затримали колишнього бійця київського "Беркута", який розшукувався понад місяць.

Як повідомляється на сайті Генпрокуратури, "беркутівець" підозрюється у перевищенні влади і незаконному затриманні разом з іншими бійцями активістів Автомайдану у ніч з 22 на 23 січня 2014 року у Кріпосному провулку Києва. При цьому активістів побили, а їхній мікроавтобус пошкодили.

Крім того, затриманому інкримінується службова фальсифікація рапорту і надання завідомо неправдивих свідчень про скоєння активістами тяжких злочинів. На підставі цього представників Автомайдану затримали і помістили в СІЗО.

Затриманого повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 28 (скоєння злочину групою осіб за попередньою змовою), ч. 3 ст. 365 (перевищення влади або службових повноважень працівником правоохоронного органу), ч. 1 ст. 366 (службове підроблення), ч. 2 ст. 384 (завідомо неправдиве показання) КК України та в суд внесено клопотання про застосування до нього запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою.

Нагадаємо, обвинувальний акт стосовно командира роти "Беркут" Михайла Добровольського щодо організації цих злочинів вже розглядається у суді.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram